onsdag 17. juni 2009

Sidan sist...

... har eg hatt eksamen (det har gått litt opp og ned, heldigvis litt opp på den siste)
... har eg avslutta vidaregåande, sånn bortsett frå å få alle karakterane og slikt
... har eg hatt min siste vanlege dansetime på kulturskulen
... har eg vore i Oslo. :)
... har eg hatt besøk av nokre av dei finaste jentene på jord (avgangskongsgårdjenter)
... har eg vore på nokre eksamenskonsertar
... har eg tapt i sjakk 2 gonger, mot Liv
... har eg vore på kino 2 gonger: Star Trek og Angels and Demons
... har eg kjøpt nye klede - to kjolar seinast i dag
... har eg byrja å gle meg til ting att

Det var kortversjonen, som sikkert manglar mykje viktig. Men men.

For å gå litt meir i detalj:

... så kan eg fortelja at eg har hatt skriftleg eksamen i norsk hovudmål, der eg skreiv ein reklameanalyse. Lurt? Usikker. Så var det historie og filosofi, der eg skreiv om fridom. Kjekt? Litt. Siste skriftlege var kommunikasjon og kultur, der eg skreiv om. Eh. Ja, sei det. Over til munnleg, så fekk eg fransk, som er det beste faget mitt. Tilfeldigvis var det i tillegg det skumlaste faget eg kunne hatt munnleg eksamen i, men det gjekk godt for det. Heldigvis. (Vitnemålet mitt treng litt... balanse.)

Vidaregåande er snart slutt. Det er faktisk slutt i morgon. Heilt rart. Me skal ha fest i skulegarden, med kake og polynese og "underhaldning". Ja, med hermeteikn. Kvar av tredjeklassane skal bidra med eit innslag (t.d. song), og av erfaring kan kvaliteten variera. Me får sjå. Og om kvelden skal me høyra på talar og sjå flinke folk få stipend og slikt.

Den siste veka på kulturskulen var utruleg vemodig. Som de veit hadde me ope hus, og foreldra mine stilte opp med kamera, og Sunniva med eit smil. Me hadde superkjekke klassar og berre koste oss. Og så måtte eg ta farvel. Det vart klønete, trist og fint. Og eg fekk vita at eg kunne koma innom når eg ville.

Turen til Oslo hadde eigentleg eit heilt fornuftig føremål, altså nemndsmøte. Men så er det jo i tillegg kjekt å vera i Oslo. Bra folk, og slikt. Så fekk eg tilmed tatt ein aerobic-time. Spenstig. (Eg har framleis gangsperr, 3 dagar seinare.)

På måndag hadde eg hagefest, der berre fine jenter frå tredje klasse på Kongsgård var inviterte. Kremen, med andre ord. Me åt god mat (som Jasmin og Sunniva i stor grad laga, tusen takk, eg elskar dykk), me mimra, me prata, me lo, me klemte kvarandre, me studerte hol i strømpebukser. Det var vakkert.

Før hagefesten, og dagen derpå, gjekk eg på eksamenskonsertane til Silje&Ragnhild (trombone og piano) og Olaug, systera til Liv (trompet). Dei var sjølvsagt superflinke. (No innser eg at det kan sjå ut som Silje&Ragnhild hadde eksamen saman, men nei. Eg plar berre å snakka om dei i par :))

Etterpå gjekk eg og Liv på Bøker og Børst, der me spelte sjakk. Ho sa på førehand at ho hadde spelt 4 gonger før i heile sitt liv. Eg har gått på sjakk-klubb. Kan tru eg er flau. (jamfør der oppe ^)

I Oslo var eg med ein bra gjeng og såg Star Trek. Forvirrande, kreisi, nerdete og dødsbra. I går såg eg og Stine Angels and Demons. Spanande. Det er ordet. Kan tilrå dei båe to, faktisk. Underhaldande er det jo absolutt.

Kleda treng eg ikkje gå mykje inn på, men eg kan seia at mor mi trudde den eine kjolen var ein nattkjole. Takk, liksom.

Dei siste avsnitta har vore litt korte her, ser eg. Dette får verta litt lenger. Dei siste dagane har eg hatt nokre stundar (fleire enn på lenge) der eg har hatt tid til å berre tenkja. Herleg. Og når eg byrjar med det, kan eg anten tenkja på ting som plagar meg (det har eg greidd å unngå, for det meste) eller ting eg gler meg til. Så eg har tenkt i veg på sumarleiren, Sagavoll, og livet generelt som ligg foran meg ådi.

No er det sumarferie. No skal eg leva.

2 kommentarer:

L. sa...

og eg ska leva med deg :D tihi...

Eg like at me e ferdige eg. Eg tror ikkje eg blir lei meg før t hausten. :D

Eg e foresten stolt over at du e beste fransk elev dette året :D
<3

Sara sa...

(Seint svar... jaja)

Hehe :) eg trur òg det kjem litt sterkare då, når me innser at me ikkje meir skal høyra Bergjord si røyst og slikt...

Hihi, tusen takk ^^